Kakor sem vas jaz ljubil

V Božji Besedi 6. velikonočne nedelje nam Jezus razodene svoj pogled na človeka. Ne gleda na narodnost, kulturo ali izobrazbo, pač pa na tistega, ki se ga boji, ga spoštuje in izpolnjuje Njegove zapovedi. To je posebej pokazal s tem, ko je poslal Svetega Duha tudi na pogane in druge narode. Apostola Petra so namreč vsi ti slišali govoriti vsak v svojem jeziku. Peter je to spoznal in z gotovostjo vzkliknil: “Ti ljudje so prejeli Svetega Duha kakor mi!”

Božja ljubezen do nas se je pokazala s tem, da je Jezus prišel na svet, za nas trpel in nas odrešil s smrtjo na križu. Obenem pa nam je dal naročilo: “Ljubite se med seboj, kakor sem vas jaz ljubil.”

Premišljujem in se sprašujem, ali sem se sploh kdaj poglobila v to Božjo ljubezen. Moja sebičnost je velika. Kaj vse pričakujem od bližnjih? Če ne na glas, pa v svojem srcu. Bog, ki preiskuje srce in obisti, vse to ve in vidi. Pogosto mi je težko darovati lep pogled, srčen nasmeh in pozdrav. Kako še kaj več! A ljubezen ni egoistična, pozablja nase, se daruje in žrtvuje za druge.

K temu Jezus danes vabi. Zahvaljujem se mu za to spoznanje in ga prosim za milost, da bo moje življenje vse bolj postajalo služenje.

s. Otilija Kovšca

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Kakor vitice vinske trte
Naslednji prispevek
Gospodov vnebohod