Kuharske urice pri sestri Bernardi

Sodelavke smo želele izpopolniti svoje kuharske veščine in se naučiti pripraviti idrijske žlikrofe. Iskale smo možnosti in zasledile, da so v Repnjah pri sestri Bernardi Gostečnik kuharski tečaji po predhodnem dogovoru za skupino šestih članic. Šle smo v akcijo. Poklicale smo in počakale na primeren čas za izvedbo tečaja ob sredah.

Po končani službi smo se odpeljale v Repnje. Pričakala nas je sestra Bernarda in nas pospremila v jedilnico ter razkazala kuhinjo. Navdušila nas je z recepti in vsaka od nas je pripravila svojo jed. Začele smo s predjedjo, prilogami, glavnimi jedmi in sladico. Pri kuhanju smo neizmerno uživale in nadgradile svoje znanje. Miza je bila pogrnjena s prtom in lepo dekorirana za obed. Naučile smo se, kako se postrežejo jedi, da so prijetne za oko. Med seboj smo si pomagale pri pripravi hrane in smo čutile medsebojno povezanost. S seboj smo prinesle prazne posode, ki smo jih napolnile s hrano in jo odnesle domov k svojim družinam.

Sestra Bernarda nam je poleg kuharskih veščin in receptov dala mnogo več … S svojo preprostostjo in skromnostjo nam je vlivala notranjo moč in pogum.

.

Nataša Zemljak
 s. Martina Štemberger

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Vodiški otroci pečejo
Naslednji prispevek
Vstop v advent po birmansko