Praznovanje redovnih jubilejev

Iz vseh skupnosti province smo sestre ta dan priromale v Repnje, da se zahvalimo za dar redovnega poklica, še posebej naših jubilantk: 70 let redovnega življenja s. Anuncijate Kežar, 60 let redovnega življenja s. Marte Gregori, s. Mihaele Berčon in s. Imelde Krišto ter 25. let redovnega življenja s. Mirjam Černigoj.

Slovesno sv. mašo je ob 10.00 v samostanski cerkvi Srca Jezusovega v Repnjah daroval krško-celovški škof msgr. Jožef Markez skupaj z devetimi duhovniki (sorodniki sester ali župniki župnij kjer delujejo ali od koder izhajajo sestre in drugimi duhovniki tako ali drugače povezanimi s sestrami jubilantkami). Na začetku je navzoče pozdravila namestnica provincialne predstojnice s. Angela Zanjkovič, med drugimi najprej novoizvoljeno vrhovno predstojnico s. Veroniko Verbič. Sledila je predstavitev jubilantk.

V pridigi je gospod škof nagovoril navzoče z mislijo o poklicanosti, k pozornosti, kaj Bog od nas želi. Nekatere pokliče, da se povsem posvetijo Božjemu kraljestvu. Z nazornimi primeri, ki jih je kot škof doživel pred kratkim, je konkretno predstavil, da je najbolj pomembno imeti rad Jezusa. Poklicani v posvečeno življenje naj bi bili kažipot k Bogu. Venar je potrebno govoriti jezik , ki ga današnji svet razume, ker sicer govorimo v prazno. V današnjem času je treba biti pozoren v kaj in kako Bog kliče, ker kliče k zelo različni posvetitvi ob upoštevanju posameznikovih sposobnosti in darov.

S petjem so bogoslužje tudi tokrat spremljale sestre pod vodstvom s. Klare Jarc. Po končanem bogoslužju se je nadaljevalo fotografiranje nato pa preprosto veselo druženje v obednici samostana. Ko so se gostje pokrepčali, so nekatere sestre predstavile kratek prizor o prihodu prvih sester v Repnje. Letos namreč mineva 140 let od tega dogodka.

Tako se je polagoma iztekla slovesnost, ki smo jo odhajale hvaležne za skrbno pripravljeno praznovanje in sestrinsko razpoloženje. Bogu hvala.

s. Aleša Stritar

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
»Ti si svojo slavo slekel …«
Naslednji prispevek
Pokojna s. Magdalena (Ivana) Stopar