Šli smo s Frančiškom

Od torka, 2. avgusta do petka 5. avgusta 2022 so potekale na Brezjah pri sestrah duhovne vaje za otroke od 3. do 7. razreda. z naslovom Gremo s Frančiškom. V torek se zbralo 16 otrok, od tega 4 fantje. Sestram Emi, Tini in Mirjam, so pomagale tri vesele in zagnane animatorke, maturantke: Hana, Mojca in Naja.

Po začetnem spoznavanju med seboj smo začeli spoznavati tudi življenje sv. Frančiška. Ob njem smo razmišljali tudi o svoji družini, pa o težavah in preizkušnjah, ki lahko pridejo, o odločitvah in izbirah ter še o marsičem.
Družila nas je pesem ob kitari in ukuleli s. Eme, še bolj pa nas je povezal med seboj zgled sv. Frančiška, ki je po spreobrnjenju vsepovsod srečal Boga. Tudi mi smo ga srečali v naravi, saj smo v četrtek odšli do slapu Peračica, kjer smo z duhovnikom Tinetom Povirkom najprej imeli sveto spoved, nato pa sveto mašo.
Dnevi so bili polni veselja, petja, ustvarjanja, igre in dobre volje. Zadnji dan smo svoja doživetja želeli podeliti tudi z drugimi ljudmi, zato smo pred baziliko Marije Pomagaj prepevali in delili listke z Božjo besedo.

Ko so v petek prišli starši, so jim otroci z igro prikazali nekaj utrinkov iz Frančiškovega življenja. Ob slovesu smo si obljubili, da se naslednje leto spet srečamo.
Bogu hvala za te dni veselja in duhovnosti. Naj v mladih srcih obrodijo veliko sadov za večnost!

s. Mirjam Černigoj

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovne vaje, novice
Oznake: duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
s. Urša Marinčič
Naslednji prispevek
Novomašni plašč