Srečanje pastoralne skupine

Sestre, ki delujemo v pastorali, smo imele srečanje na prvi šolski dan v Domu matere Margarete v Repnjah.

Ko so se sončni žarki prebili skozi jutranjo meglo, ki v Repnjah naznanja bližajočo se jesen, in najprej osvetlili cerkvico sv. Tilna, smo srečanje začele s češčenjem Najsvetejšega. Tako smo Jezusa povabile v naše občestvo, v dan pred nami.

V dvorani nas je nagovorila provincialna predstojnica s. Veronika Verbič. Nato pa smo v hvaležnosti podelile svoja doživetja s poletnih dejavnosti. Vesele smo bile, da je bila med nami s. Urša Marinčič, ki zadnja tri leta živi in deluje na misijonu v Ugandi.

Popoldne smo prisluhnile predavanju in pričevanju Tilna, Neže, Evite in Tineta, mladih, ki želijo iskreno hoditi za Jezusom in se tudi sami razdajajo v pastorali. Tokrat so nas navduševali za iskanje poti do mladih. Med drugim so nas spodbudili k premišljevanju nekaterih odlomkov iz posinodalne apostolske spodbude papeža Frančiška Kristus živi. Temu je sledila podelitev v malih skupinah.

Srečanje smo v hvaležnosti za mlade, s katerimi se v pastorali srečujemo, in za sestrinsko povezanost, od koder tudi črpamo moč, sklenile z refleksijo v molitvenem duhu.

s. Martina Štemberger

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
S Frančiškom v Javorje
Naslednji prispevek
s. Mirjam Černigoj