Srečanje pastoralne skupine

Sestre, ki delujemo v pastorali, smo se v soboto, 4. junija 2022, zbrale v provincialni hiši na Strmem potu v Ljubljani na rednem srečanju. Uvodna in sklepna molitev sta bili v znamenju skorajšnjega praznika binkošti, tako smo na vse naše skupne pogovore in delo klicale Svetega Duha, da bi nas razsvetlil in nam odpiral nove poti.
Tema srečanja je bila Šolska sestra v pastorali. Po skupinah smo razmišljale ob odmevih na preteklo predavanje nadškofa dr. Marjana Turnška z naslovom Krščanska identiteta v pastorali in ob nekaterih izzivih, ki so se ob tem postavili. O njih so nam pisno podali svoje razmišljanje tudi nekateri bratje in sestre iz drugih redov, kar je bila zanimiva obogatitev.
Dopoldanski del smo sklenile z molitvijo pred Najsvetejšim. Po dnevni molitveni uri smo se razveselile odličnega kosila, ki nam ga je skrbno pripravila s. Benjamina Strašek. Zaužile smo ga v veselem sestrinskem druženju, ki se je prilegalo sončnemu in vročemu junijskemu dnevu.
Popoldne smo svoja razmišljanja predstavile vsem navzočim, nato pa smo spet po skupinah ovrednotile letošnja srečanja pastoralne skupine. Še nekaj načrtovanja in priložnosti za naprej, pa smo se poslovile v duhu skorajšnjih binkošti. Bog daj, da bi nas pri vsem pastoralnem prizadevanju vodil, krepil, priganjal in po potrebi zaviral Sveti Duh, da bi vedno izpolnjevale Božjo voljo.

s. Klara Jarc
s. Tina Dajčer

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Pridružitev avstrijsko-koroške in tržaške province mariborski provinci
Naslednji prispevek
Odprtje razstave Rojstvo besede