Srečanje pastoralne skupine

Sestre pastoralne skupine smo se pred začetkom pastoralnega leta zbrale v Repnjah, da pregledamo preteklo leto in načrtujemo prihodnje.

Najprej smo ob fotografijah pogledale, kako smo v tem poletju služile Bogu in ljudem.
Sodelovale smo na oratorijih, na katerih smo duhovno spremljale in podpirale animatorje. Bile z mladimi na romanjih in počitniških dnevih. Vodile duhovne vaje za otroke in najstnike s poudarkom na izkušnji preprostega načina življenja. Imele smo tedne duhovnosti za otroke, izpeljale gospodinjski tečaj in opravljale tudi bolj skrito delo pomoči ljudem v stiski, vodile zakonske pa ženske skupine, pomagale pri Karitas. V Domu matere Margarete smo sprejemale različne skupine in jim omogočile njihove lastne ali naše programe. Bile pri skavtskih skupinah, evangelizirale s pesmimi in branjem Božje besede na koncertu. Ena od sester je mesec dni preživela v Paragvaju v različnih skupnostih naših sester, ki tam vodijo vrtce in šole in se je povsem vključila v delo.
V veliki hvaležnosti slavimo Boga, da smemo biti v tem in takem poslanstvu.

Večino tega bomo opravljale tudi v prihodnjem letu, čakajo pa nas tudi novi izzivi, kot na primer ustvarjalne počitnice za otroke, ki doma sicer živijo v težkih razmerah. Organizirale bomo romanje na Brezje za sodelavce, svoje domače, prijatelje in znance.

Popoldne smo pregledale redno delo v preteklem pastoralnem letu, in sicer po tematskih sklopih: katehezo imamo v dvanajstih župnijah, ukvarjamo se s socialnim delom, zakonci, družinami, karitativno dejavnostjo po župnijah in v programih Karitas. Pomembno poslanstvo so tudi taki in drugačni gospodinjski tečaji, vzgojno delo v internatih, duhovnih srečanjih, romanjih, ekskurzijah, srečanja za starše …

Seznanile smo se s pastoralnim načrtom province za leto 2022/23, preučile, katere podatke moramo posodobiti na naši spletni strani, se seznanile z novim načinom obveščanja o naših programih in se dogovorile za konkretno molitev druga za drugo.

V refleksiji dneva smo izpostavile sproščenost, umirjenost, hvaležnost za našo povezanost in dar sestrinstva. Srečanje smo končale z molitvijo in pesmijo.

s. Aleša Stritar

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Iz dobrega testa smo
Naslednji prispevek
Paragvaj, klic srca