Zahrepenimo po Odrešeniku

Božja beseda 1. adventne nedelje

Pred nami je nov liturgični čas – adventni čas. To je nova priložnost, da v sebi pogledamo, za čem hlastamo, se pehamo, kaj nas res osrečuje in kaj nas pušča prazne.

Sam Bog prihaja in nam daje novo priložnost. Zato že prvo berilo (Iz 63,16-17.19;64,2-7) v naslovu pravi, naj zahrepenimo po odrešeniku.

Kakšno naj bo to hrepenenje v nas?

Naj bo hrepenenje čistega srca, ki ga bomo v tem času izpraznili vse navlake posvetnosti in ošabnosti in naredili prostor živemu Bogu v nas. Prerok lepo pravi: Mi smo glina, ti si naš upodabljávec, vsi smo delo tvojih rok.

Prepustimo se mu, da nas naredi lepe in razpoložljive za vsak njegov prihod!

Gospod je obljubil, da zopet pride in njegova zvestoba je večna. Apostol Pavel (1 Kor 1,3-9) Korinčanom pravi: »On vas bo tudi do konca utŕdil, da boste brez krivde na dan našega Gospoda Jezusa Kristusa. Zvest je Bog, ki vas je poklical v občestvo s svojim Sinom Jezusom Kristusom, našim Gospodom.«

Evangelij (Mr 13,33-37) nas spodbuja k budnosti. Če se mu prepustimo, tudi čakanje in pričakovanje ter hrepenenje ne bo predolgo.

Kaj naj torej storimo?

Bog je blizu … veseli se nas in nam želi tudi v tem adventnem času podariti svojo bližino, ljubezen, mir, odpuščanje, upanje, hrepenenje, tolažbo …

Naj bo v našem srcu nenehno klicanje: Pridi, Gospod Jezus! Vžgi v meni hrepenenje po Tebi!

s. Mirjam Černigoj

 

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Praznik Kristusa, Kralja vesoljstva
Naslednji prispevek
Božje kraljestvo je za vse: Mt 8,5-11 (pripravila s. Polonca Majcenovič)