Zapojmo skupaj

Osnovnošolski otroci so se zbrali na duhovnih vajah pod naslovom Zapojmo skupaj. Hiša na Brezjah pri naših sestrah jim je nudila dom od 2. do 5. avgusta 2021. Program pa smo vodile animatorki Tia in Maja ter s. Klara in s. Ema.

Morda je naslov duhovnih vaj tisti, ki je privabil same odlične mlade pevce, ki so, kar je najpomembneje, prepevali z velikim veseljem in žarom v očeh. Ob zgledu sv. Frančiška Asiškega pa je ta lesk vsak dan postajal še jasnejši. Ta svetnik nas je osvojil, pa tudi pesem o njem Novo življenje, ki jo lahko slišite tudi v posnetku.

Prvi večer smo spoznavali drug drugega in tudi sv. Frančiška. Ta nas je takoj spodbudil k temu, da prepevamo Gospodu z radostjo, tudi če bi šlo kdaj kaj narobe, da je le Bogu v čast.

Naslednji dan smo se odpravili v naravo. Poslušali smo glasove okrog sebe ter odkrivali, da obstaja še en tihi glas v nas samih, po katerem nam govori Jezus sam. Njegov glas so zaslišali apostoli ob Galilejskem jezeru, mi pa smo se mu odpirali ob slapu, pri katerem smo se ustavili. Kako pomembno je poslušanje, nas spominjajo tudi ušesa, ki so jih otroci izdelovali iz slanega testa.

Dan kasneje smo se vprašali, ali Božji glas slišimo in smo mu poslušni, ga upoštevamo. Če kdaj temu ni tako, nam Jezus prihaja naproti pri zakramentu svete spovedi. Tega so otroci lahko prejeli na Ljubnem, kamor smo se odpravili kar peš. Ker smo med potjo zgrešili pravo smer, smo lahko kar na lastni koži okušali, kako je, kadar zgrešimo pri kaki pomembni odločitvi v življenju.

Zvečer tega dne smo v brezjanski baziliki imeli adoracijo, pri kateri smo s pesmijo slavili Boga v Najsvetejšem.

Zadnji dan pa smo razmišljali o tem, da smo poklicani v svet, kjer naj oznanjamo z deli in če je potrebno, tudi z besedo, kakor je to ubesedil sv. Frančišek. Doživeli pa smo, da lahko oznanjamo tudi s pesmijo. S kitarami in odprtimi srci smo se sprehodili po Brezjah in s pesmijo skušali navdušiti vse, ki smo jih srečali, da bi se jih dotaknilo veselo oznanilo evangelija. Obenem smo jim delili listke z Božjo besedo.

Dnevi so minili zelo hitro. Pesmi in radosti ni zmanjkalo. Spletla so se nova prijateljstva in gotovo je vsak tako kot Frančišek prepoznal, da je tudi Jezus rad vsakomur prijatelj. Upam, da bo zanj tudi pričeval v vsakdanjem življenju. Poglejte si še fotografije in video dva posnetka.

s. Ema Alič


 

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovne vaje, novice
Oznake: duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Počitnice za žlahto
Naslednji prispevek
S Frančiškom v Javorje