BOGastvo

Naj s tabo, ki bereš, delim, kar se me je globoko dotaknilo ob premišljevanju Božje besede 18. nedelje med letom, besede Boga samega. Naj se dotakne tudi tvojega srca. Tu je le nekaj drobcev. BOGastva je v Besedi veliko več. Klikni, beri, spusti do srca.

Kakor trava so, ki hitro požene: zjutraj vzcvete in poganja, zvečer ovene in usahne.
Kaj koristi človeku ves njegov trud in prizadevanje njegovega srca, s katerim se muči pod soncem?
Kako minljiv je človek! Kaj torej koristi prizadevanje njegovega srca? Človek danes je, jutri ga ni. Toda ljubezen ostane! Vse, kar je storjeno iz ljubezni, ostane.

Iščite to, kar je zgoraj, kjer je Kristus. Umrli ste namreč in vaše življenje je skrito s Kristusom v Bogu.
Kje je ta zgoraj? Je tam, kjer je ljubezen. Kjer je Kristus. Kristus je Bog. Bog je ljubezen. Dom ljubezni je srce. Če sem v srcu s Kristusom, v Njegovi moči umiram svoji sebičnosti in delujem v resnični ljubezni, ki odnose gradi in ne razdira. Bog je namreč Bog odnosov, je Trojica.

Slekli ste starega človeka z njegovimi deli vred in oblekli novega, ki se prenavlja po podobi svojega Stvarnika.
Stari človek je človek nase, vase, zase. Človek, ki živi  sebično.
Novi človek pa si nabira zaklade ljubezni, ravna kot Bog, po katerem je ustvarjen. Bog odnosov. Novi človek gradi odnose ljubezni. V drugem ne vidi ovire, tekmeca, koristi in užitkov, ampak poskrbi za drugega, vidi njegovo dostojanstvo in ga spoštuje. Celo v svojih nasprotnikih prepozna ogledalo, ki mu pokaže, kakšen je, in so mu s tem odskočna deska, da se izpopolni v ljubezni.
Tega človek ne zmore sam, ampak samo z Bogom in v Bogu.

Življenja nima nihče iz obilice svojega premoženja.
Življenje, resnično BOGato življenje je, če živim z Bogom. Če si človek zgolj od premoženja obeta življenje, se življenje  izrodi v životarjenje in v smrt človekovega duha in duše, pogosto tudi telesa.
Življenja nima nihče iz obilice svojega premoženja, ampak iz obilice lepih in dobrih odnosov, iz obilice ljubezni Boga samega.

Tako je s tistim, ki si nabira zaklade, pa ni bogat v Bogu.
Ko živim v ljubezni, se zaklad množi in me BOGati, me dela božjo. Edino pravo bogastvo je, če ljubim, delujem kakor Bog. Potem sem BOGata.

Če človek živi v Ljubezni, potem ves njegov trud in prizadevanje njegovega srca nista zaman, ampak se kopičita “zgoraj” v Božji zakladnici.

Gospod, daj nam spoznati, kako dolgo je naše življenje, da pridemo do srčne modrosti.

s. Aleša Stritar
Pixabay

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Naúči nas moliti
Naslednji prispevek
Imeti čas ni vprašanje časa