Gospod, na tvojo besedo

Božja beseda za nedeljo, 6. februarja 2022
Predstavljam si Jezusa ob jezeru, kjer se drenja veliko poslušalcev. Da bi vsi laže slišali njegove besede, sede v čoln in od tam govori ljudem.
Čoln je bil Simonov. Ta je s tovariši urejal mreže po neuspešnem nočnem lovu. Simon ni bil prav dobre volje, a moral se je pripraviti za naslednji lov. Jezusa je nekoliko že poznal, nekaj mu je o njem povedal njegov brat Andrej in Zebedejev Janez, ki sta Jezusa opazovala pri Janezu Krstniku ter ga celo obiskala v njegovem stanovanju. Tudi Simon se je po bratovem posredovanju že srečal z Njim, ni mu pa bilo še jasno, kdo je Jezus.
Ko so se poslušalci razšli, je Jezus rekel Simonu Petru: »Vrzi mreže za lov.« Peter, izkušen ribič, ve, da sredi dneva ni upati na ulov. Ker je slutil, da je Jezus Božji poslanec, je odgovoril: »Vso noč smo se trudili pa nič ujeli, toda na tvojo besedo bom poskusil.« Osupel nad tako obilnim ulovom se je Simon počutil grešnega, nevrednega, spoznal je, da je Jezus Božji Sin. Kako pomirjajoče je bilo slišati: »Ne boj se!« Simon, njegov brat Andrej in tudi njegova prijatelja Jakob in Janez iz drugega čolna so se odločili vse zapustiti in hoditi z Njim in za Njim.
Kaj pa jaz in ti? Ko me Jezus povabi, naj mi ne bo žal vse pustiti in hoditi za Njim tudi po ozki in strmi poti. Z Božjo pomočjo in blagoslovom!

s. Mihaela Berčon
Piran decembra. Foto: s. Polonca Majcenovič

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Naš praznik
Naslednji prispevek
Blagor vam … Gorje vam!