Pijemo dobro vino Duha

2. nedelja med letom
Jezusov prvi čudež (Jn 2,1-11)
Marija je prva, ki na poroki opazi stisko. Če bi sredi slavja zmanjkalo vina, bi gotovo bila za družino velika sramota. Marija ve, da bo Jezus rešil problem. Kako ga bo rešil, prepušča Njemu. Občudujem njeno zaupanje. Marija strežnikom kar naroči: »Kar koli vam reče, storite!« Res je velika njena vera. In pomaga tudi nam, da jo poglobimo, obnovimo. Tudi strežniki ubogajo Jezusa, ko jim reče: »Napolnite vrče z vodo!« Sprašujem se, ali so kaj podvomili ali pa so bili veseli, da bo Jezus rešil ta problem. Napolnili so vrče in potem vino odnesli svatom … Vsi smo že bili na poroki, to je res dan veselja, ko si novoporočenca izročita zakrament svetega zakona.
Se spomnite datum poroke, nove maše ali zaobljub?
Gotovo čutimo veliko hvaležnost. Vedno, ko prebiram ta odlomek, me spomni na novo mašo, ki jo je brat daroval pred 25 leti. Da malo slikovito povem. Sestrična je na veliko platno narisala Jezusa, Marijo in vrče, brat je poskrbel za šest vrčev z napisi hvaležnosti, tako da smo doživljali vzdušje in veselje tega evangelija. Maša je bila na prostem pred cerkvijo, ker je bilo v cerkvi premalo prostora, in pogled na trg je bil prečudovit – polno ljudi, ki so slavili Gospoda.
Vino je simbol Svetega Duha. Če je vrč prazen, sem lahko brez Svetega Duha. In to me ne dela veselega, ampak praznega. Takrat grem pred Gospoda. Prosim ga za milost velikodušnosti in ljubezni, da mi Gospod napolni moj vrč vina. Dovolim Bogu, da me ljubeče obdari s Svetim Duhom. To se dogaja tudi pri vsaki sveti maši, ko me On napolni s svojim Duhom.
In tvoje in moje življenje bo imelo smisel. Tako bomo z veseljem služili Gospodu, kjer koli smo in v katerem koli poslanstvu. Če pijemo dobro vino Duha, postajamo boljši! Pogum!
Povabljeni, da sami preberimo še obe berili in premislimo, kaj nas je nagovorilo.
1. berilo: Veselje ženina nad nevesto (Iz 62,1-5)
2. berilo: V istem Duhu imamo različne darove (1 Kor 12,4-11)

s. Majda Tisel
Na naslovni fotografiji je s. Majda, 15. januarja 2022.

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Odprto nebo
Naslednji prispevek
Naj oznanim